En reise til Karibia står høyt på ønskelisten for mange reiseglade nordmenn, og det er ikke uten grunn. Sol og varme og en spennende kultur er nemlig ikke alt som Karibia har å by på. For de som er glade i vannsport så er dette drømme destinasjonen over alle destinasjoner da mangfoldet i vannsport er noe som er helt unikt.

Vi har tatt en nærmere titt på noe av det man kan prøve når man er på Karibia ferie.

Kiteboard

Det er ikke mye som får deg til å føle deg mer som en superhelt enn å kiteboarde. Med et surfebrett under føttene og et seil oppe i luften som drar deg fremover og til siden så er dette en ekstremsport som definitivt får adrenalinet til å pumpe. For den som liker fart og spenning så er dette en perfekt aktivitet, og for de som er mer øvet så kan man også gjøre masse tøffe spins og triks i luften.

Flyboard

Flyboard er super gøy og også dette kaller frem superhelten i deg. Det er derimot mye vanskeligere enn hva det ser ut til og det krever en god fysikk for å få til dette skikkelig. Når man først får inn teknikken så er det derimot utrolig gøy, og det er litt som en kombinasjon av å fly og stupe. Man kan stupe under vannet for å så skyte seg opp over ti meter over havet. Det er kult det!

Surfe

Man ser sjelden kulere ut enn når man galant surfer under store bølger. Det er noe med denne vannsporten som gjør at de som kan det får det til å se utrolig lett ut, mens de som ikke kan ser veldig klønete ut. Har man først fått inn teknikken så er det derimot veldig gøy, og man føler seg som kongen over havet.

Parasailing

Å henge høyt oppe i luften etter en båt er ikke en sport for de som har høydeskrekk. Det som er fint med denne aktiviteten for mange er at det kun krever nerver, ikke fysisk anstrengelse. I tillegg så er dette noe man kan gjøre to og to sammen, slik at man også kan oppleve den fantastiske utsikten sammen med noen.

Wakeboard

Wakeboard er som parasailing bortsett fra at man står på et lite brett i stedet for å henge i luften. Her er det også en båt man blir trukket etter men det kreves litt mer fysisk anstrengelse. De mer øvede utfører også masse triks når de hopper over bølgetopper, og dette gjør det nesten like gøy å se på som å faktisk gjøre det selv.

Dykke

Noen av de mest spektakulære dykkene i verden når det kommer til det maritime livet finner man i Karibia. Med krystallklart vann og masse fisk og spennende dyrearter så er dette definitivt noe man bør prøve. Flotte korallrev er det også å se her. Har man ikke allerede dykkersertifikat så kan dette tas her.

Kajakk

Kajakk er en perfekt aktivitet for de som vil gjøre noe aktivt som ikke er alt for fartsfylt eller fysisk slitsomt. Å padle kajakk kan enkelt kombineres med litt avslapping og soling, og det er også en flott opplevelse som to personer kan gjøre sammen. Med det klare vannet i Karibia så får man også sett både fisker og annet dyreliv i havet uten å måtte dykke under vann.