Det er ingen hemmelighet at det er en jungel av overnattingssteder å velge mellom når man skal ut og reise. Mange velger å bo på hotell da dette føles tryggest, men det er definitivt ikke det morsomste. Dersom hostel klinger dårlig i dine ører så er det kun fordi du ikke har prøvd de riktige enda.

Et hostel er så mye mer enn sovesaler og køyesenger i sterile kjedelige bygninger. Det åpnes stadig opp hostel som har en unik og morsom utførelse, og eget rom er også mulig å bestille på flere av de. Her finner dere en liste av noen av de aller mest spennende overnattingssteder i kategorien hostel, som vi synes at alle må prøve en eller annen gang. Kanskje allerede på neste reise?

Kyoto – Japan

Japanere er kjent for å være oppfinnsomme når det kommer til overnatting og spesielt når det kommer til overnatting på meget begrenset plass. I hostellet Book and Bed i Kyoto så kan man leie seg en seng i en bokhylle! Her får man et lite krypinn hvor man kan sove, men i tillegg så har man også tilgang til masse bøker man kan lese før man sovner.

Cape Town – Sør Afrika

På B.I.G. så har man nesten alle de fasiliteter som man kan forvente på et femstjerners hotell. Egne soverom med solfylte balkonger er bare begynnelsen. På hostellet så finnes det nemlig også svømmebasseng, badstue og en stor hage hvor man kan sitte og slappe av i varmen.

Olympus – Tyrkia

En liten trehus koloni i skogen utenfor byen skjuler noe av det mest sjarmerende hostel vi har funnet. Dette er nemlig små trehytter ute i skogen, hvor noen til og med står på høye trestolper fire til fem meter over bakken. Det hele ser ut som det er hentet fra en gammel tegneserie, og er kjempe sjarmerende. Man har også hele tre forskjellige barer og en pizza sjappe som tilhører Kadir’s Tree House.

Singapore

For en high- tech overnatting så er det MET A Space Pod man bør ta turen til. Her sover man i en futuristisk kapsel som ser ut som den har tenkt å fly deg avgårde til månen. I tillegg til dette kule “soverommet” så har hostellet også et eget spillrom å by på.

Berlin – Tyskland

Er du glad i øl så er Circus Hostel det perfekte overnattingssted for deg. Her finner du nemlig ikke bare et sted å sove med også et eget mikrobryggeri i kjelleren! Det er lokal øl det!

Stockholm – Sverige

Mange nordmenn har vært i vårt nabolands hovedstad, men har du sovet i en Boeing 747-200 når du har vært der? Ikke det, da bør du sjekke inn på Jumbo Stay neste gang du tar turen. Her har de nemlig bygget om et helt fly, og innredet det med soverom og også en cafe. Virkelig kult!

Sydney – Australia

Har du fått smaken for å overnatte i transportmidler så vil du også like Railway Square i Sydney. Her kan man leie seg en sovekupe på et gammelt tog! Toget står selvfølgelig stille og kjører ingen steder, men det er praktisk, morsomt og billig.

Miami Beach – Florida

Er du glad i å feste så er dette hostellet ypperlig for deg, det ligger nemlig i en nattklubb. Her arrangeres det også til tider konserter så det gjør det veldig praktisk å bo her. Kort vei hjem når kvelden er over med andre ord.

Lisboa – Portugal

På hostellet Alfama Patio så får man en følelse av å være hjemme hos en familie. Rommene er koselig innredet og det finnes også hengekøyer og grill i hagen.

Budapest – Ungarn

Lavender Circus  er et hostel med mildt sagt mye krimskrams. Her er det masse små morsomme duppeditter overalt, blandet inn i det gamle møblementet. Virkelig et hostel med særpreg.

St. Petersburg – Russland

Mer sjarmerende hostel skal man lete lenge etter. Med et artig interiør så merker man med en gang at det er god stemning i dette hostellet som heter Soul Kitchen. Alle rom er innredet forskjellig, og alle har sin egen sjarm.

Amsterdam – Nederland

I Amsterdam så kan man bo på et gammelt universitet hvor forelesningssalen er gjort om til en fellesstue. Hostellet som heter Generator Amsterdam har også en skjult hemmelighet i kjelleren, nemlig en etter stengetid bar!